dr Anna Stolecka-Warzecha
Koordynator ds. odżywiania
Doktor nauk o kulturze fizycznej. Autorka studiów podyplomowych, książek i publikacji z zakresu żywienia w zdrowiu i w chorobie, redaktor naczelna naukowego kwartalnika dietetycznego Food Science oraz członek rady naukowej w American Journal of Biomedical Science&Research. Swoje doświadczenie dietetyczne w pracy z pacjentami zdobyła odbywając staże dydaktyczno-naukowe w polskich i zagranicznych ośrodkach badawczych. Trener zdrowego stylu życia.
Absolwentka kierunków studiów: żywienie i suplementacja osób aktywnych fizycznie, fizjoterapia oraz kursów z zakresu dietetyki klinicznej i sportowej. Czynny wykładowca na Uniwersytecie Trzeciego Wieku na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Obecnie pracuje jako adiunkt Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach, w Katedrze Podstawowych Nauk Biomedycznych.
Ekspert branżowy w obszarze nauk o zdrowiu w tym żywienia i żywności w Narodowym Centrum Badań i Rozwoju oraz w Fundacji na Rzecz Nauki Polskiej. Czynny dietetyk sportowy i kliniczny.
Ważne miejsce w jej życiu zajmuje sport - jest instruktorem w specjalnościach: snowboard, windsurfing, kitesurfing, żeglarstwo, aerobik oraz odnowa biologiczna.